Reteta zilei: Sos de rosii
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel.
Ingrediente:
- 60g unt
- 60ml ulei de masline
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 5 capatani de usturoi taiate marunt
- 4 conserve de rosii (410g fiecare)
- 400ml apa
- 20ml zahar brun
- 7ml sare
- Piper negru proaspat macinat
- 80ml ierburi proaspete tocate marunt (cimbru, busuioc, oregano,patrunjel)
Mod de preparare:
Incalziti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajiti ceapa si usturoiul la foc mediu timp de 5 minute.
Adaugati ingredientele ramase cu exceptia ierburilor. Amestecati bine.
Puneti amestecul la fiert, dati focul mai incet si fierbeti aproximativ 2 ore.
Adaugati ierburile puneti la blender pana devine o pasta omogena
Asezonati dupa gust.
Sos de rosii
Pofta buna!
Sa-l incerc sa vedem ce sos iese
Foarte bun sosuld e rosii