Reteta zilei: Sos de rosii

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel.

Sos de rosii

 

Ingrediente:

  • 60g unt
  • 60ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 5 capatani de usturoi taiate marunt
  • 4 conserve de rosii (410g fiecare)
  • 400ml apa
  • 20ml zahar brun
  • 7ml sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 80ml ierburi proaspete tocate marunt (cimbru, busuioc, oregano,patrunjel)

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajiti ceapa si usturoiul la foc mediu timp de 5 minute.

Adaugati ingredientele ramase cu exceptia ierburilor. Amestecati bine.

Sos de rosii

Puneti amestecul la fiert, dati focul mai incet si fierbeti aproximativ 2 ore.

Adaugati ierburile puneti la blender pana devine o pasta omogena

Asezonati dupa gust.

Sos de rosii

Sos de rosii

 

Sos de rosii

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Sa-l incerc sa vedem ce sos iese

  2. Foarte bun sosuld e rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.