Reteta zilei: Sote de ciuperci cu branza si crutoane

Printeaza

Sote de ciuperci cu branza si crutoane din: unt, ulei, ciuperci, paine, usturoi, otet de vin alb, chili, sare grunjoasa, piper, verdeturi, branza.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 3 linguri unt nesarat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500gr ciuperci, curățate si taiate bucati
  • 2 felii de pâine
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 chili rosu proaspat, fara semințe și tocat
  • sare grunjoasă și piper negru proaspat macinat
  • verdeturi proaspete tocate
  • 240gr brânză, taiata bucati

 

Mod de preparare:

Topiti 2 linguri de unt si ulei de masline impreuna intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare.

Adăugați ciupercile si gatiti, amestecand periodic, aproximativ 8 minute. Între timp, rumeniti pâinea pe gratar.

Adaugati peste ciuperci usturoiul si gatiti, amestecand constant, timp de 1 minut.

Se stropeste cu otet, se adauga chili , sare și piper și se amestecă pentru a se combina.

Adaugati verdețurile si gatiti aproximativ 5-8 minute. Se adauga restul de unt, taiati paine in crutoane si incorporati in tigaie.

Puneti deasupra bucatile de paine, acoperiti cu un capac si gatiti 5-10 minute.

Serviti sote-ul cald.

 

Sote de ciuperci cu branza si crutoane

Sote de ciuperci cu branza si crutoane

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Foarte bun soteul de dovlecei

  2. O sa incerc si eu sa fac soteul de ciuperci, sper sa nu gresesc pe undeva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.