Reteta zilei: Sote de ciuperci cu branza si crutoane
PrinteazaSote de ciuperci cu branza si crutoane din: unt, ulei, ciuperci, paine, usturoi, otet de vin alb, chili, sare grunjoasa, piper, verdeturi, branza.
Poate te intereseaza si:
- Sote de ciuperci cu verdeata
- Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate
- Sote de ciuperci cu usturoi
Ingrediente:
- 3 linguri unt nesarat
- 1 lingura ulei de masline
- 500gr ciuperci, curățate si taiate bucati
- 2 felii de pâine
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 chili rosu proaspat, fara semințe și tocat
- sare grunjoasă și piper negru proaspat macinat
- verdeturi proaspete tocate
- 240gr brânză, taiata bucati
Mod de preparare:
Topiti 2 linguri de unt si ulei de masline impreuna intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare.
Adăugați ciupercile si gatiti, amestecand periodic, aproximativ 8 minute. Între timp, rumeniti pâinea pe gratar.
Adaugati peste ciuperci usturoiul si gatiti, amestecand constant, timp de 1 minut.
Se stropeste cu otet, se adauga chili , sare și piper și se amestecă pentru a se combina.
Adaugati verdețurile si gatiti aproximativ 5-8 minute. Se adauga restul de unt, taiati paine in crutoane si incorporati in tigaie.
Puneti deasupra bucatile de paine, acoperiti cu un capac si gatiti 5-10 minute.
Serviti sote-ul cald.
Sote de ciuperci cu branza si crutoane
Pofta buna!
Foarte bun soteul de dovlecei
O sa incerc si eu sa fac soteul de ciuperci, sper sa nu gresesc pe undeva