Reteta zilei: Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate
PrinteazaSote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate din: prune uscate, curmale, apa fierbinte, fasole verde, ciuperci, sos de soia, condimente chinezesti, piper cayenne, ulei.
Ingrediente:
- 6 prune uscate, fără sâmburi
- 2 curmale, fără sâmburi
- 1/2 cană de apă fierbinte
- 500gr fasole verde, rupta bucati
- 240gr ciuperci, feliate
- 2 lingurite sos de soia
- 1/8 linguriță condimente chinezesti
- 1 varf de cutit piper cayenne
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Acoperiti prunele uscate și curmalele cu apa calda si se lasa sa se înmoaie timp de 5-10 minute.
Puneti prunele, curmalele, sos de soia condimentele si piper cayenne la blender si procesati pana se omogenizeaza.
Transferati intr-un castron si pastrati deoparte.
Incalziti uleiul la foc mare într-o tigaie, adăugați ciupercile feliate si se soteaza timp de 3 minute.
Amestecati si mai gatiti pentru încă 1-2 minute. Se adauga fasolea verde și se acopera tigaia cu un capac.
Reduceti focul la mediu si lasati fasolea verde sa fiarba cu ciupercile 5-7 minute, amestecand ocazional.
Descoperiti tigaia, adaugati sosul si mai gatiti 1-2 minute. Asezonati dupa gust si serviti.
Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate
Pofta buna!
Ceafă de Porc Perfectă: Rețetă Savuroasă și Simplă
din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, paprika, cimbru, rozmarin. Descoperiți secretul preparării celei mai suculente și aromate ceafă de porc cu această rețetă simplă, dar plină de gust. Perfectă pentru orice ocazie, această rețetă tradițională românească vă va impresiona familia și prietenii! Ingrediente […]
Mi se pare tare soteul asta, mai ales cu sosul de prune uscate