Reteta zilei: Sote de ciuperci pe pat de paste

Printeaza

Sote de ciuperci pe pat de paste din: ulei de masline, ciuperci, ardei iute, patrunjel, mascarpone, lamaie, sare, piper, parmezan, paste.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 300g ciuperci
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
  • 2 linguri de frunze de pătrunjel, tocat
  • 3 linguri branza mascarpone
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • Parmezan ras, pentru a servi
  • Paste fierte, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se încălzește 1 lingura ulei de măsline într-o tigaie și se fierb ușor ciupercile timp de 2-3 minute.

Transferati pe o farfurie.

Adăugați o lingură de ulei în tigaie și se adauga ardeiul iute, gatiti timp de 2 minute.

Puneti patrunjelul si se amesteca.

Adaugati inapoi ciupercile fierte la tigaie, se amestecă prin, apoi se adaugă mascarpone si lamaie.

fierbe timp de 1-2 minute pentru a se îngroșa sosul. condimentează cu sare și piper.

amestecă cu pastele fierte și se servește cu parmezan ras.

Sote de ciuperci pe pat de paste

Sote_de_ciuperci_pe_pat_de_paste_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Sote de ciuperci cu rucola

Sote de ciuperci cu rucola din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola. Ingrediente:  1 kg ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobit ¼ linguriță de sare ½ linguriță pătrunjel uscat ½ linguriță busuioc uscat 1 lingurita cimbru […]

 

Sote de ciuperci cu mamaliga

Sote de ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola. Ingrediente:  1 kg ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobit ¼ linguriță de sare ½ linguriță pătrunjel uscat ½ linguriță busuioc uscat 1 lingurita cimbru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Foarte bun soteul de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.