Reteta zilei: Sote de ciuperci cu verdeata
PrinteazaSote de ciuperci cu verdeata din: ciuperci uscate, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci proaspete, faina, vin, cimbru, oregano, sare, fulgi de ardei rosu, piper, patrunjel.
Poate te intereseaza si Sote de ciuperci cu rozmarin
Ingrediente:
- 1 ceasca ciuperci uscate
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 catei de usturoi, decojit și tocat
- 500gr ciuperci, curățate, tăiate felii
- 1 lingura faina
- ½ ceasca de vin
- 2 lingurite cimbru tocat sau oregano
- 1 linguriță sare
- ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
- piper proaspăt măcinat
- 2-4 linguri pătrunjel, pentru garnitură
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate intr-un castron și se toarnă pe 2 cesti de apa clocotita.
Lasati deoparte timp de 30 minute, apoi scurgeti ciupercile si pastrati 1 cana de lichid.
Se taie si se pastreaza deoparte.
Incalziti uleiul de masline la foc mediu intr-o tigaie mare și se adaugă ceapa.
Gatiti, amestecand des, 3-5 minute. Adăugați usturoiul, se amestecă împreună timp de aproximativ 30 de secunde, apoi se adauga ciupercile proaspete si cimbrul sau oregano.
Gatiti cateva minute, apoi se adaugă ½ linguriță de sare.
Se gatesc inca 5 minute. Adăugați făină și continuati să gătiti, amestecand, aproximativ 2 minute.
Adaugati ciupercile inmuiate și vinul și dati focul la mare.
Gatiti, amestecand, aproximativ 5 minute. Se adauga lichidul pastrat.
Reduceti focul la mic, se adaugă ½ linguriță de sare și se fierbe, amestecand des, 10-15 minute.
Opriti focul, se adauga fulgii de ardei rosu, piper proaspăt măcinat și pătrunjel. Serviti calde.
Sote de ciuperci cu verdeata
Pofta buna!
Uite ca mi-ai dat o idee buna!