Reteta zilei: Sote de dovleac cu spanac

Printeaza

Sote de dovleac cu spanac din: dovleac, unt, ulei de masline, sare, piper, praf de chili, spanac, salata creata, tortilla, paste fierte.

 

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru, dupa gust
  • 1/4 linguriță praf de chili
  • 1 legatura spanac sau salata creata
  • tortilla sau paste fierte, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Curata si se scobeste dovleacul. Taie apoi cuburi.

Se încălzește 1 lingura unt și ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mare.

Adaugati dovleacul, se presara cu sare, piper și praf de chili.

Gatiti timp de câteva minute, pana se rumeneste, intorcand ușor cu o spatulă.

Transferati pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, se topeste restul de unt la foc mediu-mare și se adaugă spanacul sau salata creata, maruntite.

Gatiti, intorcand cu un cleste, 3-4 minute.

Incorporati dovleacul si gatiti impreuna 2-3 minute.

Serviti fie ca umplutura pentru tortilla, fie cu paste fierte.

 

Sote de dovleac cu spanac

Sote_de_dovleac_cu_spanac_15

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Sote de vinete

Sote de vinete din: vinete, tamarin, sare, garam masala, curcuma, ulei, boabe de mustar, curry. Ingrediente: 2 vinete sos tamarin sare, dupa gust 2 lingurițe garam masala 1 praf curcuma 3 lingurițe de ulei 1/2 linguriță boabe de muștar frunze de curry Mod de preparare: Curatati si taiati vinetele. Încălziți o tigaie cu ulei și […]

 

Reteta zilei: Sote de legume cu sos de rosii

Sote de legume cu sos de rosii din: fasole verde, spanac, fasole neagra, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, apa, coriandru, ulei de avocado, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de fasole verde 100gr spanac spalat si tocat 1/2 cutie de fasole neagră scursă și clătită 1 ceapa tocata 3 căței de usturoi tocat 1 cutie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun soteul de dovleac, bun si sanatos, o sa-l fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.