Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]
Reteta zilei: Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate
PrinteazaSote de dovlecei cu naut si rosii uscate din: ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, ceapa verde, oregano, sare, piper, usturoi, dovlecei, naut, feta, rosii uscate.
Ingrediente:
- ¼ cana + 1 lingura ulei de masline
- ¼ cana de suc de lămâie
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingura ceapa verde feliata
- ½ linguriță oregano uscat
- ¼ linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru
- 3 catei de usturoi tocat
- 2 dovlecei, rasi
- 1 cană de năut
- ¼ cana branza feta maruntita
- ¼ cana rosii uscate
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinati ¼ ceasca de ulei, suc de lămâie, oțet balsamic, ceapa verde, oregano uscat, sare și piper negru amestecati si pastrati deoparte.
Adaugati uleiul ramas într-o tigaie mare la foc mare mediu.
Se adauga usturoiul, sotati 1 minut, apoi se adaugă dovleceii, gatiti 2-3 minute.
Opriti focul si transferati in bolul cu sos. Amestecati bine.
Se servste preparatul cu năut, brânză feta și roșii uscate.
Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate
Pofta buna!
Sote de dovlecei aromat din: dovlecei, unt, sare, marar. Ingrediente: 300 g dovlecei 10 ml ulei sare mărar Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se spală, se taie felii sau cuburi, şi se fierb în apă cu sare, pană se înmoaie, avand grijă să nu se sfarame. Se scurg, se amestecă cu untul sau […]
Nu prea ma incanta sote-ul asta