Sote de dovlecei Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel 2 roşii Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă uleiul şi se […]
Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci
PrinteazaSote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 6 ciuperci, tocate
- ½ ceasca morcov tocat
- ½ ceasca țelină tocata
- ½ ceasca ceapa tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- sare si piper
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 cutie rosii zdrobite
- 2 lingurite oregano uscat
- ¼ linguriță piper cayenne
- ½ ceasca busuioc, tocat
- 4 dovlecei
Mod de preparare:
Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
Se adauga ciupercile, morcovi, țelină, ceapă, usturoi și cate un vârf de cuțit de sare și piper proaspăt măcinat.
Gatiti timp de 8-10 minute.
Se adauga pasta de tomate și gatiti timp de 2 minute.
Se incorporeaza roșiile zdrobite, oregano, piper cayenne și busuioc.
Gatiti 15 minute, până când sosul s-a îngroșat.
Se încălzește uleiul ramas într-o tigaie mare.
Incorporati dovleceii si sotati, condimentand cu sare și piper, timp de 2 minute.
Adaugati in fiecare bol sos de rosii cu ciuperci si garnisiti cu busuioc.
Serviti imediat.
Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci
Pofta buna!
Spaghete cu dovlecei si cascaval
Spaghete cu dovlecei si cascaval din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii, cascaval. Ingrediente: 1 pachet spaghete 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii 150 g caşcaval sare piper busuioc Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi o cană din apa în care au […]
Pofta buna!
Arata foarte bine soteul de dovlecei cu sos, bravo!