Sote de fasole verde cu suc de lamaie din: fasole verde, uli de masline, suc de lamaie, sare, piper, branza.
Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se umple o oala cu apa si se aduce la fierbere. Se adaugă fasolea verde și acoperiti oala.
Fierbeti timp de 3-5 minute.
Scurgeti fasolea și clătiți cu apă rece, apoi se agită în strecurătoare să se scurgă complet.
Se întinde fasolea pe un prosop de bucătărie pentru a scăpa de excesul de umiditate.
Se încălzește o tigaie la foc mare.
Se toarnă uleiul de măsline si se incorporeaza fasolea. Gatiti 2-3 minute.
Opriti focul si se presara cu suc proaspat de lamaie, apoi se adaugă sare și piper, după gust.
Se serveste calda cu branza maruntita.
Sote de fasole verde cu suc de lamaie
Pofta buna!
Poate iti place si:
Sote de morcovi cu verdeata
Sote de morcovi cu verdeata din: morcovi, unt, zahar, sare, verdeata. Ingrediente: 200-250 g morcovi 5 g unt 1/2 linguriţă zahăr sare verdeaţa Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie felii subţiri, sau in formă de chibrituri. Se fierb in apă clocotită. numai cat să-i acopere, la foc încet şi […]
Reteta zilei: Sote de ciuperci pe pat de mamaliga
Sote de ciuperci pe pat de mamaliga din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobit ¼ linguriță de sare ½ linguriță pătrunjel uscat ½ linguriță busuioc uscat 1 […]
Pofta buna!