Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

Printeaza

Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si piper.

 

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca orez
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 cana coriandru tocat
  • 2 limete
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 100gr ciuperci , feliate
  • 2 dovlecei , feliat
  • 1 ardei gras rosu, cuburi
  • 2 catei de usturoi , tocat
  • 1 lingura ghimbir proaspat tocat
  • 1/2 ceasca boabe fasole
  • 2 cepe, feliate
  • 1 lingurita de sos de peste
  • Sare si piper proaspat macinat , dupa gust

 

Mod de preparare:

Așezați orez intr-o cratita, adaugati 3/4 cana lapte de cocos și 1 1/4 cana de apa.

Fierbeti aproximativ 20-30 de minute.

Cand orezul este gata, se adauga sucul de o jumatate de limeta, impreuna cu 1/2 cana coriandru.

amesteca bine. incinge uleiul la foc mediu intr- o tigaie mare.

Adaugati ciupercile si se prajesc aproximativ 4 minute.

Puneti dovlecelul si ardeiul , se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc inca 3-4 minute. adauga usturoiul si ghimbirul , gatiti inca 1 minut.

Adaugați restul de lapte de cocos, boabele de fasole, coriandru, ceapa , sos de pește și suc de limeta.

Se lasa sa fiarba 3 minute. Asezonati cu sare si piper. Serviti legumele sotate cu orez cu aroma de nucă de cocos.

Garnisiti cu limeta.

 

Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.