Reteta zilei: Sote de spanac cu usturoi

Printeaza

Sote de spanac cu usturoi din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.

Spanacul este o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor, ajutând la menținerea densității osoase și la coagularea normală a sângelui.

 

 

 

Ingrediente:

  • 200gr spanac
  • 1 cățel de usturoi feliat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Umpleți un castron mare cu apă. Spalati foarte bine spanacul.

Scurgeti pe prosoape de hartie.

Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie mare. Gatiți usturoiul timp de un minut.

Sote de spanac cu usturoi

Adaugati spanacul în tigaie si amestecati. Acoperiti cu un capac si gatiti timp de un minut la abur.

Sote de spanac cu usturoi

Adăugați sare, dupa gust.

Serviti sote-ul cald.

Sote de spanac cu usturoi

Sote de spanac cu usturoi

Sote de spanac cu usturoi

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Risotto cu Ciuperci și Spanac

Risotto cu Ciuperci și Spanac din: supa, ulei, ceapa, usturoi, orez, ciuperci, spanac, vin, parmezan, sare, piper. Risotto este o rețetă clasică , rafinată și plină de arome. Perfectă pentru o cină specială sau pentru a impresiona invitații la un eveniment, această versiune vegetariană a risotto-ului combină textura cremoasă a orezului Arborio cu gustul pământiu […]

Lasagna

Lasagna Vegetariană cu Spanac și Ricotta

Lasagna Vegetariană cu Spanac și Ricotta din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, ou, usturoi, sos de rosii, ulei, sare, piper, nucsoara. Această versiune vegetariană a lasagnei clasice este nu doar o alternativă sănătoasă, ci și o explozie de gusturi și arome care va încânta papilele gustative ale tuturor, indiferent de preferințele culinare. Reteta […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.