Varză de Bruxelles cu usturoi și bacon din: varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, bacon, usturoi, sare, piper. Pentru o aromă mai bogată, puteți înlocui uleiul de măsline cu unt. Puteți adăuga și alte condimente, cum ar fi chimen, oregano sau rozmarin. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un […]
Reteta zilei: Sote de varza de bruxelles cu castane
PrinteazaSote de varza de bruxelles cu castane din: castane, lapte, varza de bruxelles, unt, ceapa, vin alb, apa.
Varza de Bruxelles este o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, fier, potasiu și fibre dietetice. De asemenea, conține antioxidanți precum sulforafan, care pot oferi beneficii pentru sănătate.
Ingrediente:
- 225gr castane
- 120ml lapte
- 500gr varza de bruxelles
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 2-3 linguri vin alb sau apa
Mod de preparare:
Crapati castanele si fierbeti in apa clocotita timp de 6-8 minute.
Scoateti din oala si indeparati coaja, apoi fierbeti inca 12-15 minute. Lasati sa se raceasca.
Curatati verzele de bruxelles. Topiti untul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si gatiti 1-2 minute, apoi adaugati verzele si vinul sau apa.
Acoperiti si gatiti 6-8 minute, amestecand ocazional.
Adaugati castanele si mai gatiti cateva minute.
Serviti sote-ul cald.
Sote de varza de bruxelles cu castane
Pofta buna!
poate iti place si:
Varză de Bruxelles cu usturoi și bacon
Varza de Bruxelles cu parmezan
Varza de Bruxelles cu parmezan din: varza, unt, smantana, parmezan, sare. Ingrediente: 250 g varză 50 g unt 100 ml smântână 50 g parmezan (caşcaval) ras sare Mod de preparare: Varza, curăţată, se fierbe în apă clocotindă cu sarea necesară, se curge bine, şi se pune într-o tavă. Peste varză se toarnă untul încins, […]
Pofta buna!
O sa incerc si eu soteul cu castane