Sufleu de Păstârnac cu Parmezan din: pastarnac, oua, parmezan, smantana, unt, nucsoara, sare, piper. Combinând textura cremoasă a păstârnacului cu savoarea intensă a parmezanului și o notă subtilă de nucșoară, acest sufleu reprezintă o alegere perfectă pentru un antreu rafinat sau chiar un fel principal ușor. Indiferent dacă dorești să impresionezi la o cină festivă […]
Reteta zilei: Souffle de spanac
PrinteazaSouffle de spanac din: spanac, unt, usturoi, ciuperci, lapte, faina, oua, nucsoara, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 225gr spanac, maruntit
- 50gr unt nesarat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 175gr ciuoerci asortate
- 200ml lapte
- 20gr faina
- 6 oua
- 1 praf nucsoara
- 25gr parmezan, ras
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190C. Opariti spanacul 3-4 minute. Scurgeti si clatiti cu apa rece, apoi scurgeti foarte bine in strecuratoare.
Topiti untul si gatiti ciupercile si usturoiul cateva minute. Cand s-a evaporat sucul ciupercilor adaugati spanacul. Acoperiti si pastrati cald.
Puneti 45ml lapte intr-un bol. Restul de lapte il incalziti. Adaugati faina si galbenusurile de ou si bateti la blender.
Incorporati laptele cald, iar apoi transferati intr-o tigaie si fierbeti pana se subtiaza. Adaugati mixul de spanac.
Asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Ungeti un vas termorezistent si presarati cu parmezan.
Bateti albusurile. Incalziti amestecul de spanac si adaugati o lingura de albusuri batute si amestecati.
Incorporati apoi mixul de spanac in albusrile ramase.
Omogenizati. Transferati in vasul pregatiti. Presarati restul de parmezan. Dati la cuptor 25 de minute.
Souffle de spanac
Pofta buna!
Sufleu de Păstârnac din: pastarnac, unt, faina, lapte, oua, branza maturata, nucsoara, sare, piper. Redescoperă păstârnacul printr-o rețetă sofisticată și surprinzător de simplă. Păstârnacul, cu aroma sa dulceagă și ușor picantă, este baza perfectă pentru un sufleu cremos și aerat. Oferind o combinație ideală între nutrienți și gust, acest sufleu promite să fie un hit […]