Reteta zilei: Spaghete cu broccoli

Printeaza

Spaghete cu broccoli din: broccoli, pesmet, speghete, ansoa, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, suc de lamaie.

Ingrediente

  • 3 broccoli
  • ¼ cana pesmet
  • 1 pachet spaghete integrale
  • 6 file ansoa, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ⅛ – ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
  • Ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C si puneti la fiert o oala mare cu apa. Rupeti broccoli in buchetele mici.

Amestecati broccoli cu aproximativ 1 lingura de ulei de masline, se condimenteaza cu sare și se raspandeste in mod egal pe o foaie de copt.

Dati la cuptor 15-20 de minute.

Fierbeti pastele al dente. Se incalzeste aproximativ 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mare.

adauga pesmetul si se prajeste 1-2 minute. Se transfera intr-un castron si stergeti tigaia cu un prosop de hartie.

Adaugati o lingura de ulei in tigaie si adaugati ansoa, usturoi si fulgi de ardei rosu si sotati 1-2 minute.

adauga aproximativ ¼ cana de apa de la paste in tigaie.

Adaugati broccoli in tigaie si amestecati sa se combine.

Scurgeti pastele si adaugati peste broccoli. Amestecati bine, asezonati dupa gust si adaugati suc de lamaie.

Garnisiti cu pesmet si serviti.

 

 Spaghete cu broccoli

Spaghete_cu_broccoli_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.