Reteta zilei: Spaghete carbonara
PrinteazaSpaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives.
Ingrediente:
- 85 g de parmezan
- 2 oua, de preferat ecologice
- 200 g mazare congelata
- 350 g de spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici
- 2 catei mari de usturoi, tocati fin
- 1 mana de chives, rupte
Mod de preparare:
Intr-o oală mare, pune la fiert apă cu puţină sare. Rade parmezanul şi bate ouăle într-un bol cu puţin piper.
Fierbe mazărea în apa clocotită timp de 2-3 minute, scurge-c şi las-o deoparte.
In oala mare, fierbe pastele al dente, conform indicaţiilor de pe pachet. în timp ce se fac pastele, încinge uleiul într-o tigaie.
Prăjeşte baconul câteva minute, până începe să devină crocant. Adaugă usturoiul şi lasă pe foc să se prăjească foarte puţin.
Adaugă mazărea, iar dacă pastele nu sunt gata, mai lasă-le la foc mic.
Când pastele sunt gata, ia tigaia cu bacon de pe foc. Ridică pastele cu ajutorul unor cleşti şi pune-le în tigaie împreună cu usturoiul, mazărea şi baconul.
Amestecă aproape tot parmezanul ras cu ouăle, păstrând o mână pentru servire.
Toarnă repede peste paste amestecul de ouă, ridicând şi amestecând cu cleştii pentru ca pastele să fie acoperite de sos.
Mai toarnă puţin din apa în care au fiert pastele, suficient cât să le acoperi şi să obţii puţin sos în tigaie.
Pune pastele în boluri adânci, fie cu o furculiţă, fie cu ajutorul unei linguri.
Serveşte imediat, cu parmezanul rămas, chives şi puţin piper negru.
Spaghete carbonara
Pofta buna!
Spaghetele carbonara sunt foarte bune, asta daca stii sa le faci 😉
Foarte buna spaghetele astea 🙂
Si mie-mi plac spaghetele carbonara