Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si carnati de pui
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii si carnati de pui din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei rosu, rosii, apa, sare, busuioc, spaghete, parmezan, unt, carnati de pui.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1 ceapa, cuburi
- 5 catei de usturoi, tocat
- Fulgi de ardei rosu
- 1 cutie rosii intregi
- 1/2 cana de apa
- 1 varf de cutit de sare
- 1/4 ceasca frunze de busuioc
- 3/4 pachet spaghete
- 1/2 cana lichid de la paste
- 1/4 ceasca parmezan
- 2 linguri unt
- 2 carnati de pui, felii
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati ceapa si gatiti pana se inmoaie. Adaugati usturoiul tocat si gatiti pentru un minut. Adaugati fulgi de ardei rosu si amestecati.
Zdrobiti rosiile si incorporati in tigaie. Adaugati apa, amestecati, asezonati cu sare si lasati sa fiarba 20-25 de minute. Incorporati busuiocul, se amesteca opriti focul.
Fierbeti spaghetele al dente, scurgeti si lichidul pastrat de la paste il incorporati in tigaia cu sos impreuna cu pastele, parmezan si unt.
Gatiti la foc mic pana se topeste untul. Adaugati carnatii si mai gatiti cateva minute. Serviti spaghetele calde cu parmezan.
Spaghete cu sos de rosii si carnati de pui
Pofta buna!
Ce bine arata spaghetele astea 🙂