Reteta zilei: Spaghete cu fenicul si mazare

Printeaza

Spaghete cu fenicul si mazare din: nuci, spaghete, ulei de masline, usturoi fenicul, mazare, supa de legume, sare, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan.

Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare.

Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau tocănițe, iar tulpinile pot fi gătite și consumate ca un vegetal. Semințele de fenicul sunt utilizate frecvent ca mirodenii în bucătăria mediteraneană și indiană.

 

 

Ingrediente: 

  • 2/3 cana nuci, tocate
  • 300 gr spaghete
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 bulbi fenicul, feliat
  • 1 cană mazăre
  • 1 cană supa de legume
  • 1/8 linguriță sare
  • 1/2 cana patrunjel tocat
  • 1 lingurita de lamaie coaja
  • parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Prajiti nucile într-o tigaie la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, amestecand des. Pastrati deoparte.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare

Între timp, incalziti ulei de măsline la foc mediu.

Adaugati usturoiul si caliti timp de 1 minut.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_02

Adaugati fenicul și rumeniti timp de aproximativ 8 minute.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_03
Adaugati mazăre, supa, sare și gatiti la foc mic, amestecand ocazional.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_04

Incorporati spaghetele in tigaie.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_05
Adaugati nuci, patrunjel si coaja de lamaie.

Se decoreaza cu parmezan, dacă doriți.

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_06

Spaghete cu fenicul si mazare

Spaghete_cu_fenicul_si_mazare_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.