Reteta zilei: Spaghete cu fenicul si mazare
PrinteazaSpaghete cu fenicul si mazare din: nuci, spaghete, ulei de masline, usturoi fenicul, mazare, supa de legume, sare, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan.
Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare.
Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau tocănițe, iar tulpinile pot fi gătite și consumate ca un vegetal. Semințele de fenicul sunt utilizate frecvent ca mirodenii în bucătăria mediteraneană și indiană.
Ingrediente:
- 2/3 cana nuci, tocate
- 300 gr spaghete
- 1 linguriță ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 2 bulbi fenicul, feliat
- 1 cană mazăre
- 1 cană supa de legume
- 1/8 linguriță sare
- 1/2 cana patrunjel tocat
- 1 lingurita de lamaie coaja
- parmezan ras
Mod de preparare:
Prajiti nucile într-o tigaie la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, amestecand des. Pastrati deoparte.
Între timp, incalziti ulei de măsline la foc mediu.
Adaugati usturoiul si caliti timp de 1 minut.
Adaugati fenicul și rumeniti timp de aproximativ 8 minute.
Adaugati mazăre, supa, sare și gatiti la foc mic, amestecand ocazional.
Incorporati spaghetele in tigaie.
Adaugati nuci, patrunjel si coaja de lamaie.
Se decoreaza cu parmezan, dacă doriți.
Spaghete cu fenicul si mazare
Pofta buna!