Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
PrinteazaO reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt, parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de dafin si patrunjel.
Ingrediente pentru chiftelute:
- 1/2 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocat
- 2 rosii decojite si fara seminte
- 500 g carne de vita
- 500g carne de porc
- brânza Ricotta
- 1 ou
- 1/3 ceasca pesmet
- parmezan, ras
- 3 crengute de cimbru proaspat, tocat
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1 lingurita sos de soia
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper negru
Ingrediente pentru sos:
- 3 catei de usturoi tocat
- 1 ceapa mare tocata
- 6 rosii decojite fara seminte
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita de sare
- patrunjel tocat pentru garnitura
Mod de preparare:
Pentru chiftelute, se prajeste ceapa si usturoiul in ulei de masline pana cand se inmoaie si devine aurie. Adauga rosiile, apoi continua prajirea pâna când nu mai exista niciun fel de lichid in tigaie. Se lasa sa se raceasca. Într-un castron mare se pune carnea de vita, carnea de porc, ricotta, oul, pesmetul, parmezanul, cimbrul, patrunjelul, sosul de soia, sare si piper, apoi se adauga amestecul de rosii si ceapa prajite. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena.
Formati apoi chiftelute potrivite si le prajiti in ulei incins. Pentru pregatirea sosului se calesc usturoiul si ceapa pana devin aurii. Se adauga rosiile, frunza de dafin si sarea apoi se fierbe timp de 10 minute. Adauga chiftelutele in sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute.
Se fierb câteva spaghete al dente conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti pastele, apoi adaugati chiftelutele si sos de rosii. Garnisiti cu patrunjel tocat si branza parmezan.
Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
Pofta buna!
Ce bine arata spaghetele astea