Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana

Printeaza

Spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite.

Fiecare zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.

 

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 200g pasta de tomate
  • 300g rosii decojite si tocate
  • 200g suc de rosii
  • 120g vin
  • ulei de masline
  • oregano
  • patrunjel
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • parmezan ras pentru decor

 

Mod de preparare:

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie, dupa care se pune carnea de vita tocata sau puteti sa folositi si cubulete de carne de vita.

Cand carnea de vita s-a rumenit si si-a schimbat culoarea se adauga morcovii, telina si cepele tocate marunt.

Lasati sa se patrunda 4-5 minute si apoi adaugati pasta de tomate.

Dupa cateva minute adaugati vinul si sucul de rosii, mestecati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa fiarba pana se evapora lichidul.

Se pun rosiile decojite si tocate lasand sosul sa fiarba in continuare.

Asezonati cu oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper si amestecati bine pentru a integra toate verdeturile in compozitie.

Cand sosul ragu alla napoletana este gata se serveste cald cu spaghetti care au fost inainte fierte cu putina sare.

 

Spaghetti cu ragu alla napoletana

Spaghetti cu ragu alla napoletana

 

Pofta buna!

 

 

Găină cu Usturoi și Lămâie

Găină cu Usturoi și Lămâie – Această rețetă combină aromele intense ale usturoiului și prospețimea lămâii, creând un gust unic și delicios. Găina, fiind o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali, este gătită la perfecțiune într-un amestec de condimente care îi subliniază savoarea naturală. Ingrediente: 1 găină întreagă (aproximativ 1.5 – 2 kg) 1 […]

Ceai de Trifoi Roșu

Ceai de Trifoi Roșu – Remediu Natural – este cunoscut pentru proprietățile sale benefice și este folosit de secole în medicina tradițională. Această băutură naturală ajută la detoxifierea organismului și susține sănătatea generală. Cu o aromă delicată și o multitudine de beneficii, ceaiul de trifoi roșu este perfect pentru oricine dorește să-și îmbunătățească starea de […]

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Bestiale spaghetele

  2. Au iesit bune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.