Reteta zilei: Spanac sote cu bacon

Printeaza

Spanac sote cu bacon din: spanac, sare, bacon, ceapa, supa de pui.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.

 

 

Spanac sote cu bacon

Ingrediente:

  • 1/2 kg spanac
  • 1½ linguriță sare
  • cateva felii bacon
  • ½ ceapă, tocată
  • ¼ cana supa de pui

 

 

Mod de preparare:

Spalati bine spanacul si uscati pe prosoape de hartie.

Maruntiti si pastrati deoparte.

Spanac sote cu bacon

Aduceți un vas mare de apă la fierbere.

Adăugați sarea și spanacul si opariti aproximativ 5 minute.

Scurgeti bine spanacul.

Gătiți baconul intr-o tigaie.

Spanac sote cu bacon

Gatiti ceapa in uleiul care a ramas in urma gatirii baconului.

Se adauga supa si spanacul.

Spanac sote cu bacon

Adăugați baconul, acoperiți tigaia și gătiți încă două minute.

Serviti imediat.

Spanac sote cu bacon

Spanac sote cu bacon

Spanac sote cu bacon

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.