Reteta zilei: Spanac sote cu bacon
PrinteazaSpanac sote cu bacon din: spanac, sare, bacon, ceapa, supa de pui.
Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.
Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.
Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.
Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.
Ingrediente:
- 1/2 kg spanac
- 1½ linguriță sare
- cateva felii bacon
- ½ ceapă, tocată
- ¼ cana supa de pui
Mod de preparare:
Spalati bine spanacul si uscati pe prosoape de hartie.
Maruntiti si pastrati deoparte.
Aduceți un vas mare de apă la fierbere.
Adăugați sarea și spanacul si opariti aproximativ 5 minute.
Scurgeti bine spanacul.
Gătiți baconul intr-o tigaie.
Gatiti ceapa in uleiul care a ramas in urma gatirii baconului.
Se adauga supa si spanacul.
Adăugați baconul, acoperiți tigaia și gătiți încă două minute.
Serviti imediat.
Spanac sote cu bacon
Pofta buna!