Reteta zilei: Sparanghel copt

Printeaza

Sparanghel copt din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 buchet de sparanghel
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare si piper
  • 1-2 felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C, se spală și se usucă sparanghelul.

Taiati capetele, asezati in tava si se presara cu ulei de masline.

Dati la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute.

Se presara cu sare și piper, se adaugă un pic de suc proaspat de lamaie si se serveste.

 

Sparanghel copt

Sparanghel_copt_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate

O reteta de sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, esalote, otet balsamic, sare, piper, cimbru, salvie si rozmarin. Sparanghelul făcut la cuptor este o variantă mai sănătoasă decât cel prăjit în unt. Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat 4 linguriţe ulei de măsline 6 căţei de usturoi 4 eşalote […]

Cartofi copti umpluti cu sparanghel

Cartofi copti umpluti cu sparanghel din: cartofi, sare, sparanghel, supa, ulei, tarhon, vin, paine, branza. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru fiert sare 1 kg sparanghel verde 750 ml supă de legume 3 linguri de ulei de unt 1 legătură de tarhon 2 cl vin de Madeira 2 felii de pâine de secară integrală  2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asta e un fel de garnitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.