Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline.
Ingrediente:
1 buchet sparanghel
1 portocala
1/4 cană de nuci pecan tocate
1 ceapa, felii subțiri
2 linguri de ulei de masline
sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru vinaigrette:
1 lingurita coaja de portocala
1 lingurita mustar dijon
1 lingură oțet de vin alb sau roșu
3 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță sare
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Pentru pregatirea sparanghelului, incalziti cuptorul la 200C.
Rupeti capetele sparanghelului, asezati pe o foaie de copt intr-o tava.
Adaugati ceapa si nuci pecan.
Se taie portocalele bucăți și adăugați in tava. Stropiti cu ulei de măsline si se amesteca.
Dati la cuptor 10 minute. Intoarceti si rumeniti inca 10 minute.
Pentru pregatirea vinegretei, combinati coaja de portocala, muștar Dijon, otet, ulei de măsline, sare și piper într-un castron mic. Amestecati bine.
Pe un platou de servire, aranjați sparanghelul, acoperiti cu amestecul de portocale și ceapă.
Sparanghel la cuptor din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel 2 lingurite de ulei de masline 1 cățel de usturoi 1 1/2 linguri parmezan ras sare, dupa gust Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Se toarnă uleiul de măsline peste sparanghel și se presară cu sare. Zdrobiți cățelul […]
Sparanghel cu bacon la cuptor din: sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel (500 g) 100 g bacon crud uscat zeama de la 1 lămâie ulei piper pentru asezonat Mod de preparare: Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt. Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
E bun?