sparanghel, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel proaspăt 100 g parmezan ras 100 g pesmet sare piper negru proaspăt măcinat 1 linguriţă pudră de usturoi 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se amestecă pesmetul cu parmezan, sare, piper şi usturoi. Sparanghelul se spală, se […]
Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)
PrinteazaSparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper.
Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina).
De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.
Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Ingrediente:
- 1 ½ kg sparanghel
- 2 lămâi
- 2 linguri de miere
- 1 bucată de ghimbir de 2 cm lungime
- 3 linguri ulei de măsline
- 20 gr de unt
- 2 ramuri de coriandru
- sare de mare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Curatati si taiati capetele sparanghelului. Dati la cuptor pentru 15 minute.
Se amestecă sucul de lamaie, uleiul de măsline, miere, ghimbirul curățat și mărunțit și aromati cu sare și piper.
Aduagti marinada peste sparanghel. Incorporati unt, sare, piper și coriandru mărunțit.
Serviti cald.
Sparanghel la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
sparanghel, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel (500 g) 100 g bacon crud uscat zeama de la 1 lămâie ulei piper pentru asezonat Mod de preparare: Aprindem cuptorul la 180° şi pregătim tava cu hârtie de copt. Spălăm sparanghelul, îl curăţăm rupând părţile lemnoase şi […]
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 1 mână zdravănă de măsline negre 20 roşii cherry 3 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi feliat subţire 1 mână zdravănă de busuioc […]