Reteta zilei: Sparanghel la cuptor

Printeaza

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare.

Sparanghelul este o legumă verde delicioasă și nutritivă, cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Această legumă este bogată în nutrienți esențiali și are numeroase proprietăți benefice pentru organism

Valoare nutritivă:

Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.

Antioxidanți:

Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.

 

 

Ingrediente: Sparanghel la cuptor

  • 1/2 kg sparanghel
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 1/2 linguri parmezan ras
  • sare, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190 C.

Se toarnă uleiul de măsline peste sparanghel și se presară cu sare.

Sparanghel la cuptor
Zdrobiți cățelul de usturoi deasupra sparanghelului. Amestecati usor.

Sparanghel la cuptor

Dati la cuptor, neacoperit, timp de 5 minute, apoi întoarceți sparanghelul și gatiti încă 5 minute.

Presarati cu parmezan și serviti, dupa preferinta.

Sparanghel la cuptor

Sparanghel la cuptor

Sparanghel la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.