Reteta zilei: Sparanghel cu sos de unt

Printeaza

Sparanghel cu sos de unt din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper, unt, otet balsamic, sos de soia.

 

Ingrediente: 

  • 1 legatura sparanghel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • 2 linguri de unt
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 2 lingurite sos de soia

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Se taie capetele sparanghelului.

Sparanghel_cu_sos_de_unt

Asezati pe o foaie de copt, stropiti cu ulei de masline si asezonati cu sare si piper.

Dati la cuptor timp de 10-15 minute.

Între timp, se topește untul într-o tigaie mică la foc mic aproximativ 3-4 minute.

Sparanghel_cu_sos_de_unt_02

Se scoate tava din cuptor si se toarna untul topit.

Se adauga oțet balsamic și sos de soia.

Dati din nou la cuptor cateva minute.

Sparanghel_cu_sos_de_unt_03

Se serveste sparanghelul cald cu sos din tava.

Sparanghel_cu_sos_de_unt_04

Sparanghel cu sos de unt

Sparanghel_cu_sos_de_unt_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Rulouri cu sparanghel si branza

Rulouri cu sparanghel si branza din: sparanghel, jambon, branza, patrunjel, pesmet, oua, ulei, sare. Ingrediente: 8 tije de sparanghel verde sare 8 felii de jambon 8 felii subţiri de brânză 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se cojeşte. Apoi se înăbuşe în […]

Sparanghel in foitaj

Sparanghel in foitaj din: sparanghel, foitaj, susan, mac, ou, bulion, mustar. Ingrediente: un borcan mare sparanghel 1/2 aluat foitaj decongelat susan mac un gălbenuş o linguriţă bulion 2 linguri muştar picant   Mod de preparare: Sparanghelul se scoate cu grijă din borcan şi se trece sub un jet de apă. Se lasă la scurs, timp […]

Sparanghel cu rosii cherry

Sparanghel cu rosii cherry din: sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, otet, sare, piper, salata. Ingrediente: 600 g sparanghel sălbatic 200 g roşii cherry 1 legătură de mărar 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de oţet de vin alb sare piper 4 frunze mari de salată     Mod de preparare: Se spală sparanghelul […]

 

Reteta zilei: Fritatta cu sparanghel si branza

Fritatta cu sparanghel si branza din: unt, oua, sare de mare piper, sparanghel, ceapa verde, branza, busuioc. Poate iti place si: Fritatta cu cartof dulce, bacon si rucola Fritatta cu legume si oua de prepelita Fritatta cu broccoli si cascaval afumat   Ingrediente:  2 linguri de unt 8 ouă ½ lingurita sare de mare ¼ […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.