Reteta zilei: Stelute glazurate

Printeaza

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana.

Stelute glazurate

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 350g faina
  • 250g zahar
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite praf de copt

pentru glazura:

  • 200g ciocolata alba
  • 100g smantana

 

Mod de preparare:

Untul se freaca impreuna cu zaharul si lamaia pana devine cremos. Se adauga oul si se amesteca foarte bine. Faina se cerne, se pune praful de copt si se adauga peste unt incetul cu incetul in timp ce se amesteca cu o spatula. Aluatul trebuie sa fie moale, daca adaugati prea multa faina acesta se intareste si rezultatul nu va fi cel dorit.

Stelute_glazurate_04

Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cel putin o ora. Dupa ce a fost scos din frigider, aluatul este impartit in bucati care vor fi intinse pe o masa presarata cu faina pentru a preveni lipirea.

Stelute_glazurate_07

Cu o forma de steluta se decupeaza foaia de aluat, dupa care stelutele se pun intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se introduc la cuptor timp de 10 minute pana cand au o culoare maro auriu. Stelutele se decoreaza cu glazura care se obtine topind ciocolata alba amestecata cu smantana.

Stelute_glazurate_08

Stelute glazurate

 

Stelute glazurate

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.