Reteta zilei: Stelute glazurate
PrinteazaO reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 350g faina
- 250g zahar
- 200g unt
- 1 ou
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- 2 lingurite praf de copt
pentru glazura:
- 200g ciocolata alba
- 100g smantana
Mod de preparare:
Untul se freaca impreuna cu zaharul si lamaia pana devine cremos. Se adauga oul si se amesteca foarte bine. Faina se cerne, se pune praful de copt si se adauga peste unt incetul cu incetul in timp ce se amesteca cu o spatula. Aluatul trebuie sa fie moale, daca adaugati prea multa faina acesta se intareste si rezultatul nu va fi cel dorit.
Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cel putin o ora. Dupa ce a fost scos din frigider, aluatul este impartit in bucati care vor fi intinse pe o masa presarata cu faina pentru a preveni lipirea.
Cu o forma de steluta se decupeaza foaia de aluat, dupa care stelutele se pun intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se introduc la cuptor timp de 10 minute pana cand au o culoare maro auriu. Stelutele se decoreaza cu glazura care se obtine topind ciocolata alba amestecata cu smantana.
Stelute glazurate
Pofta buna!
Imi plac