Reteta zilei: Stufat de miel

Printeaza

Stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, tarhon, ulei, boia de ardei, sare, piper.

Stufatul de miel este poate cel mai gustos fel de mancare pe care putem sa-l preparam din carnea de miel. Cu multa ceapa, tarhon si usturoi verde, stufatul va incanta pe cei care adora carnea de miel.

Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.

Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.

De asemenea, este important să rețineți că temperatura de gătire a cărnii de miel este importantă pentru a o face fragedă și suculentă. O temperatură internă a cărnii de miel de 63-66 grade Celsius este considerată sigură.

stufat de miel

Ingrediente:

  • 700g carne de miel
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • o cana bulion
  • tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spala si se portioneaza.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea de miel 2-3 minute pe fiecare parte.

Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se adauga ceapa verde si usturoiul tocate nu foarte marunt.

stufat de miel

Dupa 3-4 minute se toarna apa cat sa acopere carnea de miel.

Se adauga bulionul, se pune capacul la cratita si se gateste pana ce lichidul a scazut si sosul s-a legat.

La sfarsit se adauga tarhonul tocat marunt.

stufat de miel

Stufatul de miel se serveste cald cu usturoi verde proaspat sau cu mamaliga.

stufat de miel

Stufat de miel

stufat de miel

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Stufat traditional de miel

Stufat traditional de miel

Stufat traditional de miel din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul verde. […]

Stufat de miel pentru masa de Paşte

Stufat de miel cu bulion si verdeata

Stufat de miel cu bulion si verdeata din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi usturoiul verde. […]

 

 

Stufat de miel pentru masa de Paşte

Stufat de miel cu usturoi

Stufat de miel cu usturoi din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Arata bine stufatul de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.