Stufat traditional de miel din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul verde. […]
Reteta zilei: Stufat de miel
PrinteazaStufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, tarhon, ulei, boia de ardei, sare, piper.
Stufatul de miel este poate cel mai gustos fel de mancare pe care putem sa-l preparam din carnea de miel. Cu multa ceapa, tarhon si usturoi verde, stufatul va incanta pe cei care adora carnea de miel.
Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.
Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.
De asemenea, este important să rețineți că temperatura de gătire a cărnii de miel este importantă pentru a o face fragedă și suculentă. O temperatură internă a cărnii de miel de 63-66 grade Celsius este considerată sigură.
Ingrediente:
- 700g carne de miel
- 5-6 fire ceapa verde
- 5-6 fire usturoi verde
- o cana bulion
- tarhon
- 2-3 linguri ulei
- boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala si se portioneaza.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea de miel 2-3 minute pe fiecare parte.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se adauga ceapa verde si usturoiul tocate nu foarte marunt.
Dupa 3-4 minute se toarna apa cat sa acopere carnea de miel.
Se adauga bulionul, se pune capacul la cratita si se gateste pana ce lichidul a scazut si sosul s-a legat.
La sfarsit se adauga tarhonul tocat marunt.
Stufatul de miel se serveste cald cu usturoi verde proaspat sau cu mamaliga.
Stufat de miel
Pofta buna!
poate iti place si:
Stufat de miel cu bulion si verdeata
Stufat de miel cu bulion si verdeata din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi usturoiul verde. […]
Stufat de miel cu usturoi
Stufat de miel cu usturoi din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul […]
Pofta buna!
Arata bine stufatul de miel