Reteta zilei: Sufleu de broccoli cu branza
PrinteazaSufleu de broccoli cu branza din: unt, faina, lapte, piper, boia, nucsoara, branza gruyere, branza de capra, ceapa, oua, broccoli, smantana.
Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele.
Sufleurile se bazează pe ouă pentru a obține textura caracteristică. Albușurile sunt bătute spumă pentru a crea volum și pufozitate, în timp ce gălbenușurile adaugă consistență și gust.
Ingrediente:
- 20 g unt
- 2 linguri de faina
- 250 ml de lapte
- piper
- boia de ardei
- nucșoară
- 150 g brânză gruyere rasa
- 20 g brânză de capră cremoasa
- 1/2 ceapa
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- 200 g broccoli
- 4 linguri smantana
Mod de preparare:
Tăiați broccoli în buchețelele. Se fierbe timp de 5 minute în apă sărată și se scurge.
Amestecati broccoli, galbenusurile, ceapa si 4 linguri de smantana într-un blender.
Se topește untul într-o oală și se adaugă făina, se amestecă cu o lingură de lemn.
Adaugati laptele, amestecati cu un tel până la dizolvare și asezonati bine.
Se amestecă până când sosul s-a ingrosat. Opriti focul.
Adaugati branza, broccoli și brânză de capră și se amestecă foarte bine.
Se bat albușurile si se incorporeaza in amestecul de brocoli.
Ungeți un vas mai mare sau mai cateva mai mici.
Turnati sufleul in vase si dati la cuptor timp de 25-30 de minute la 190C.
Serviti imediat!
Sufleu de broccoli cu branza
Pofta buna!
Nu-mi palce cum arata sufleul de broccoli, nu-mi place deloc