Reteta zilei: Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
PrinteazaO reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.
Ingrediente:
- 6 oua
- 50 ml lapte
- 150 g unt
- 200-300 g ciocolata neagra
- 200 g zahar
- 1 lingura esenta rom
- 1 lingura esenta vanilie
- cacao
- inghetata de vanilie
- topping de caramel
Mod de preparare:
Se pun la topit ciocolata cu lapte, apoi la racit. Se topeste untul, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat 2 oua intregi cu 4 galbenusuri si zaharul pana se tripleaza volumul compozitiei.
Intr-un alt vas se bat albusurile spuma. Se adauga apoi treptat in compozitia de galbenusuri cu o lingura esentele,ciocolata topita si racita,untul topit si racit, 2-3 liguri de cacao si albusurile battue spuma.
Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se lasa la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-30 minute.
Se serveste rece cu inghetata de vanilie si topping de caramel.
Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sufleu de ciocolata cu inghetata
A fost bun :D?
Vins ei eu, hop 🙂 A iesit bun? ca as vrea sa l incerc si eu