Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
PrinteazaSufleu de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac.
Ingrediente:
- 160g albus de ou
- 60g zahar pudra
- 20g unt, la temperatura camerei
- 225ml lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 40g zahar pudra
- 25g faina
- 25g cacao
- 35g chips-uri de ciocolata
- 1 lingura coniac
Mod de preparare:
Puneți galbenușurile de ou și 40g de zahar intr-un castron mare si amestecati impreuna.
Adaugați faina si cacaoa și amestecati pana obtineti aluat cremos.
Puneti laptele la fiert. Cand s-a fiert adaugati jumatate din cantu tatea de lapte si amestecati bine.
Adaugati si cealalta jumatate de cantitate de lapte si amestecati pana la omogenizare.
Transferati intr-o cratita si fierbeti amestecand incontinuu pana se ingroasa.
Ungeti formele cu unt, adaugati zahar astfel incat sa imbracati in zahar toata suprafata.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Puneti albușurile de ou intr-un castron mare sibateti bine, adaugati zahar si bateti pana obtineti bezea.
In amestecul de ciocolata adaugati fulgii de ciocolata si coniacul. Amestecati bine.
Incorporate jumatate din bezea si amestecati pana la omogenizare.
Incorporati si restul de bezea si amestecati pana la omogenizare.
Turnati amestecul de ciocolata in forme. Dati la cuptor pentru 12 minute.
Scoateți sufleurile de ciocolata din cuptor, presarati zahar pudra si serviti imediat.
Sufleu de ciocolata
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie un sufleu din asta 😉
Delicios sufleul de ciocolata
foarte bun sufleul de ciocolata!