Reteta zilei: Sufleu de ciocolata

Printeaza

Sufleu de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac.

Sufleu de ciocolata

 

Ingrediente:

  • 160g albus de ou
  • 60g zahar pudra
  • 20g unt, la temperatura camerei
  • 225ml lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 40g zahar pudra
  • 25g faina
  • 25g cacao
  • 35g chips-uri de ciocolata
  • 1 lingura coniac

 

Mod de preparare:

Puneți galbenușurile de ou și 40g de zahar intr-un castron mare si amestecati impreuna.

Adaugați faina si cacaoa și amestecati pana obtineti aluat cremos.

Puneti laptele la fiert. Cand s-a fiert adaugati jumatate din cantu tatea de lapte si amestecati bine.

Adaugati si cealalta jumatate de cantitate de lapte si amestecati pana la omogenizare.

Sufleu de ciocolata

Transferati intr-o cratita si fierbeti amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Ungeti formele cu unt, adaugati zahar astfel incat sa imbracati in zahar toata suprafata.

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Puneti albușurile de ou intr-un castron mare sibateti bine, adaugati zahar si bateti pana obtineti bezea.

Sufleu de ciocolata

In amestecul de ciocolata adaugati fulgii de ciocolata si coniacul. Amestecati bine.

Incorporate jumatate din bezea si amestecati pana la omogenizare.

Incorporati si restul de bezea si amestecati pana la omogenizare.

Turnati amestecul de ciocolata in forme. Dati la cuptor pentru 12 minute.

Sufleu de ciocolata

Scoateți sufleurile de ciocolata din cuptor, presarati zahar pudra si serviti imediat.

Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Sa-mi faci si mie un sufleu din asta 😉

  2. Delicios sufleul de ciocolata

  3. foarte bun sufleul de ciocolata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.