Reteta zilei: Sufleu de gorgonzola

Printeaza

O reteta de Sufleu de gorgonzola din: unt, parmezan, unt, faina, lapte, sare, piper, piper rosu, nucsoara, galbenusuri de ou, albusuri de ou, branza de gorgonzola si unt.

 

Sufleu de gorgonzola

Ingrediente:

  • 1 lingurita unt
  • 1 lingură parmezan ras
  • 3 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper
  • un vârf de cuţit de piper roşu
  • un vârf de cuţit de nucşoară
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 albuşuri de ou
  • 3 bucati branza Gorgonzola
  • Unt pentru vas sufleu

 

Mod de preparare:

Se presara untul si parmezanul ras de jur imprejurul vasului de sufleu. Se incalzeste cuptorul la 280 grade.

Se topesc cele 3 linguri de unt intr-o cratita, se incorporeaza făina, se amesteca cu o spatula de lemn şi se fierbe la foc moderat timp de două minute.

Se ia cratita de pe foc, se lasa 2 minute si se incorporeaza laptele. Se bate bine cu un tel, apoi se pune din nou la foc moderat si se bate incontinuu pana se obtine un sos gros.

Sufleu_de_gorgonzola_02

Luati sosul de pe foc. Bateti galbenusurile de ou în sosul fierbinte unul câte unul, apoi adaugati branza

. Transferati sosul într-un castron mare şi puneţi-l deoparte.

Sufleu_de_gorgonzola_03

Într-un vas curat se bat albusurile de ou. Un sfert din albuşurile de ou se pun în vasul cu sos şi se amestecă cu o lingura de lemn.

Restul de albuşuri de ou se pun pe partea de sus a sosului.

Se toarnă aluatul în vasul de copt preparat şi cu ajutorul unei spatule se traseaza un cerc, în partea de sus a aluatului.Acest lucru va ajuta sufleul să crească în mod liber.

Sufleu_de_gorgonzola_05

Aşezaţi sufleul în cuptor. Se coace aproximativ 30 – 35 de minute fără a deschide cuptorul, până cand sufleul s-a umflat peste marginea vasului de copt si partea de sus s-a rumenesc frumos.

Se serveste imediat, deoarece se va dezumfla rapid.

Sufleu_de_gorgonzola_06

Sufleu de gorgonzola

Sufleu de gorgonzola

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Imi place sufleul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.