Reteta zilei: Sufleu de gorgonzola
PrinteazaO reteta de Sufleu de gorgonzola din: unt, parmezan, unt, faina, lapte, sare, piper, piper rosu, nucsoara, galbenusuri de ou, albusuri de ou, branza de gorgonzola si unt.
Ingrediente:
- 1 lingurita unt
- 1 lingură parmezan ras
- 3 linguri de unt nesărat
- 3 linguri faina
- 1 cana lapte
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper
- un vârf de cuţit de piper roşu
- un vârf de cuţit de nucşoară
- 4 galbenusuri de ou
- 5 albuşuri de ou
- 3 bucati branza Gorgonzola
- Unt pentru vas sufleu
Mod de preparare:
Se presara untul si parmezanul ras de jur imprejurul vasului de sufleu. Se incalzeste cuptorul la 280 grade.
Se topesc cele 3 linguri de unt intr-o cratita, se incorporeaza făina, se amesteca cu o spatula de lemn şi se fierbe la foc moderat timp de două minute.
Se ia cratita de pe foc, se lasa 2 minute si se incorporeaza laptele. Se bate bine cu un tel, apoi se pune din nou la foc moderat si se bate incontinuu pana se obtine un sos gros.
Luati sosul de pe foc. Bateti galbenusurile de ou în sosul fierbinte unul câte unul, apoi adaugati branza
. Transferati sosul într-un castron mare şi puneţi-l deoparte.
Într-un vas curat se bat albusurile de ou. Un sfert din albuşurile de ou se pun în vasul cu sos şi se amestecă cu o lingura de lemn.
Restul de albuşuri de ou se pun pe partea de sus a sosului.
Se toarnă aluatul în vasul de copt preparat şi cu ajutorul unei spatule se traseaza un cerc, în partea de sus a aluatului.Acest lucru va ajuta sufleul să crească în mod liber.
Aşezaţi sufleul în cuptor. Se coace aproximativ 30 – 35 de minute fără a deschide cuptorul, până cand sufleul s-a umflat peste marginea vasului de copt si partea de sus s-a rumenesc frumos.
Se serveste imediat, deoarece se va dezumfla rapid.
Sufleu de gorgonzola
Pofta buna!
Imi place sufleul asta
A fost bun sufleul?