Reteta zilei: Sufleu de orez cu spanac si parmezan

Printeaza

Sufleu de orez cu spanac si parmezan din: orez, oua, lapte, parmezan, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, fulgi de ardei rosu, usturoi, vin alb, spanac, lamaie.

 

 

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 2 cesti de orez fiert
  • 2 oua
  • 2/3 cană lapte
  • 1 1/4 ceasca parmezan ras
  • sare și piper proaspăt macinat
  • 2 linguri unt nesărat
  • 1 ceapa, tocata
  • 240gr ciuperci, felii subțiri
  • fulgi de ardei rosu
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 2 cani spanac congelat
  • felii de lamaie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti cu unt formele pentru sufleu.

Într-un castron mare, combinati orez, lapte, ouă si 1 cana parmezan. Se condimentează cu sare și piper și se pune deoparte.

Într-o tigaie, incălziti 1 lingura de unt la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti pentru 4-5 minute.

Adaugati ciupercile si gatiti alte 5-7 minute.

Adaugati usturoiul, fulgi de ardei rosu si se condimenteaza cu sare si piper. Gatiti pentru un minut.

Se toarnă vinul în amestecul de ciuperci.

Se incorporeaza spanacul congelat. Gatiti pentru alte 3-4 minute.

Pastrati deoparte să se răcească timp de 5 minute.

Se incorporeaza amestecul de ciuperci în cel de orez.

Umpleti formele de sufleu. Asezati intr-o tava de copt si presarati parmezan.

Coaceți aproximativ 25-30 de minute. Serviti imediat cu felii de lamaie.

 

Sufleu de orez cu spanac si parmezan

Sufleu de orez cu spanac si parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun, ca as vrea sa-l incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.