Reteta zilei: Sufleu de praz

Printeaza

Sufleu de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper.

Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.

Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri unt
  • 2 fire praz, tocat
  • 300ml lapte
  • 25 gr faina
  • 4 oua
  • 75 gr branza emmenthal, rasa
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt un vas termorezistent.

Incalziti uleiul intr-o tigaie, impreuna cu 1 lingura de unt.

Gatiti prazul 4-5 minute. Adaugati laptele, amestecati si gatiti 4-5 minute.

Scurgeti lichidul intr-o cana si prazul intr-o farfurie.

Topiti restul de unt, adaugati faina si gatiti 1 minut. Opriti focul si incorporati usor lichidul pastrat.

Aduceti din nou la fierbere, si amestecati bine pana se omogenizeaza.


Opriti focul, lasati sa se raceasca usor si incorporati galbenusurile, branza si prazul.

Bateti albusurile pana se omogenizeaza, apoi incorporati peste praz.

Transferati in vasul pregastit si dati la cuptor timp de 30 de minute.


Serviti imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Sufleu de praz cu lapte

Sufleu de praz cu lapte din: ouă, praz, lapte, fana, unt, cascaval, sare, piper, unt. Ingrediente: 6 ouă 600 g praz 300 ml lapte 100 g făină 100 g unt 100 g caşcaval ras sare piper 25 g unt, pentru uns Mod de preparare: Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi […]

 

Sufleu de praz cu spanac

Sufleu de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica   Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie încinsă, […]

 

Sufleu cu şuncă şi praz

O reteta delicioasa de sufleu cu sunca si praz din: cartofi, praz, sunca afumata, smantana, usturoi, lapte, branza, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 fire de praz 100 g sunca afumata 1/2 catel de usturoi 200 ml de smantana 200 ml de lapte 150 g de branza 4 oua sare piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.