Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoane
PrinteazaSupa de cartofi si praz cu crutoane din: praz, unt, ceapa, usturoi, usturoi, supa de pui, cartofi, sare, piper, nucsoara, arpagic, paine si ulei de masline.
Ingrediente:
- 3 bucati de praz, numai partea alba
- 60 g unt nesărat
- 1 ceapa mica, alba, fin feliata
- 1-2 catei de usturoi, tocat marunt
- 1,5 litri supa de pui
- 600-650 g cartofi tăiati cuburi
- sare şi piper alb proaspat macinat
- nucsoara
- ¼ legatura de arpagic, tocate marunt pentru garnitura
Ingrediente pentru crutoane:
- 1 paine
- 1 lingurita ulei masline
Mod de preparare:
Taiati painea cuburi potrivite, stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 10 minute.
Le scoateti din cuptor si le lasati la racit. Taiati prazul si spalati bine prazul.Tocati-l felii subtiri.
Topiti încet untul într-o cratita potrivita, adaugati prazul, usturoiul si ceapa.
Acoperiti cratita si lasati sa se inmoaie aproximativ 10-15 minute.
Adaugati supa de pui si cartofii, asezonati uşor cu sare şi piper şi lasati la fiert.
Amestecati din cand in cand si adaugati putina nucsoara.
Lasati la fiert aproximativ 20 de minute.
Lăsaţi supa să se răcească timp de 15 minute înainte de pasare, cu un blender pentru a produce o textură netedă.
Dacă supa este prea groasa se mai poate adăuga supa de pui.
Serviti supa cu arpagic tocat si crutoane.
Supa de cartofi si praz cu crutoane
Pofta buna!
Arata bine supa
Si mie imi place supa de cartofi cu praz
Ce bine arata supa de cartofi cu pras
Da, insa eu as renunta la crutoane, nu prea le vad rostul in supa asta