Reteta zilei: Supa de ceapa caramelizata cu ciuperci
PrinteazaSupa de ceapa caramelizata cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci uscate, ciuperci proaspete, cimbru, supa de pui, orz, telina, parmezan.
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de masline
- 3 cepe, felii subtiri
- ¼ cana ciuperci uscate
- 240gr ciuperci proaspete, feliate
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 crengute cimbru
- 6 cani supa de pui
- 1 cana orz
- 2 tulpini de telina, feliata
- Parmezan
Mod de preparare:
Se incalzesc aproximativ 3 linguri de ulei de masline intr-o oala mare de supa.
Adaugati ceapa si un praf de sare si gatiti la foc mediu aproximativ o ora.
Intre timp, puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si se toarna ½ cana de apa fiarta peste ele.
Se lasa la macerat timp de o jumatate de ora, apoi se scot si se taie, pastrand deoparte lichidul.
Dupa ce ceapa s-a caramelizat dati ceapa intr-o parte a oalei si adaugati inca o lingura de ulei, apoi ciupercile si sotati 2 minute.
Amestecati apoi impreuna ceapa si ciupercile si asezonati cu sare si piper, adaugati pasta de tomate, ciupercile si cimbrul si se amesteca usor.
Adaugati supa, lichidul in care ati inmuiat ciupercile, orz si telina si se aduce la fierbere.
Reduceti focul la mic si se fierbe, partial acoperita, 25-30 de minute.
Scoateti crengutele de cimbru.
Serviti supa garnisita cu parmezan.
Supa de ceapa caramelizata cu ciuperci
Pofta buna!