Sarmale Tradiționale Românești – Rețeta Perfectă. Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale românești, fiind nelipsite de pe mesele festive, fie că vorbim de Crăciun, Paște sau alte sărbători importante. Această rețetă de sarmale, cu carne de porc și vită, învelite în foi de varză murată, este ideală pentru a aduce pe masa […]
Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana
PrinteazaSupa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt nesarat, ulei, arpagic.
Ingrediente:
- 1 cartof
- 2 cepe
- 2 caței de usturoi
- 300g praz (de preferat doar partea alba)
- 400ml supa de pui sau legume
- 200ml lapte
- 100ml smantana
- 1 lingurița de sare
- 1 lingura de ulei vegetal
- 55g unt nesarat
- 1 lingurita ulei si arpagic tocat pentru garnitura
Mod de preparare:
Curatati si taiati cartofii, ceapa si prazul. Curatati usturoiul. Incalziti uleiul și untul la foc mic intr-o cratita mare.
Cand untul s-a topit, se adauga ceapa, prazul, usturoiul și sarea.
Gatiti pentru aproximativ 15 minute. Adaugati cartofii, supa și laptele si smantana și rotiti focul la mediu.
Lasati la fiert 15-20 minute. Scoateti legumele din cratita si strecurati printr-o sita. Pastrati lichidul deoparte. Dati legumele la blender pana obtineti piure.
Amestecati legumele cu lichidul si reincalziti supa. Dupa preferinta mai adaugati sare. Garnisiti cu ulei și arpagic tocat. Serviti.
Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana
Pofta buna!
Cascaval pane – Gustarea crocanta perfecta
Cascaval pane – Gustarea crocanta perfecta. O gustare crocanta si delicioasa, usor de preparat, care poate fi servita atat ca aperitiv, cat si ca fel principal usor. Aceasta reteta simpla, dar extrem de savuroasa, este perfecta pentru iubitorii de branza, oferind o crusta crocanta la exterior si un miez cremos si topit la interior. Este […]
Ce bine arata supa de ceapa