Reteta zilei: Supa de ceapa cu cimbru

Printeaza

Supa de ceapa cu cimbru din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, vin rosu, supa de vita, supa de pui, bagheta branza, sare, piper, arpagic.

 

Ingrediente: 

  • 4 linguri unt
  • 500gr ceapa feliata galbena si rosie
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 cană de vin roșu
  • 4 cesti supa de vită
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 baghetă feliata
  • 3 căni brânză rasa
  • sare si piper negru
  • arpagic

 

Mod de preparare:

Se pregatesc boluri termorezistente.

La foc mediu, se topește untul într-o oala, se adaugă ceapă, usturoi, cimbru, frunze de dafin și un vârf de cuțit de sare și piper.

Se acoperă și gatiti timp de 30 minute, amestecând.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru

Scoateti capacul si gatiti amestecand ocazional timp de inca 1 ora.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_02

Dati apoi focul la mare si gatiti inca 15 minute, incorporati apoi vinul si gatiti pana se reduce la jumatate.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_03

Apoi se toarnă supa și se reduce focul la mic.

Gatiti neacoperit timp de 30 de minute.

Gustati și asezonti cu sare cușer și piper negru.

In fiecare bol termorezistent adaugati cate o jumatate de polonic de supa.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_04

Adaugati cate o felie de bagheta si adaugati supa pana se umple bolul.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_05

Presarati branza.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_06

Dati la cuptor 5 minute.

Garnisiti cu arpagic si serviti supa calda.

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_07

Supa de ceapa cu cimbru

Supa_de_ceapa_cu_cimbru_07

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place supa asta de nici o culoare, nu pot, pur si simplu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.