Reteta zilei: Supa de ceapa cu cimbru
PrinteazaSupa de ceapa cu cimbru din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, vin rosu, supa de vita, supa de pui, bagheta branza, sare, piper, arpagic.
Ingrediente:
- 4 linguri unt
- 500gr ceapa feliata galbena si rosie
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 crengute de cimbru proaspat
- 2 frunze de dafin
- 1/2 cană de vin roșu
- 4 cesti supa de vită
- 4 cesti supa de pui
- 1 baghetă feliata
- 3 căni brânză rasa
- sare si piper negru
- arpagic
Mod de preparare:
Se pregatesc boluri termorezistente.
La foc mediu, se topește untul într-o oala, se adaugă ceapă, usturoi, cimbru, frunze de dafin și un vârf de cuțit de sare și piper.
Se acoperă și gatiti timp de 30 minute, amestecând.
Scoateti capacul si gatiti amestecand ocazional timp de inca 1 ora.
Dati apoi focul la mare si gatiti inca 15 minute, incorporati apoi vinul si gatiti pana se reduce la jumatate.
Apoi se toarnă supa și se reduce focul la mic.
Gatiti neacoperit timp de 30 de minute.
Gustati și asezonti cu sare cușer și piper negru.
In fiecare bol termorezistent adaugati cate o jumatate de polonic de supa.
Adaugati cate o felie de bagheta si adaugati supa pana se umple bolul.
Presarati branza.
Dati la cuptor 5 minute.
Garnisiti cu arpagic si serviti supa calda.
Supa de ceapa cu cimbru
Pofta buna!
Nu-mi place supa asta de nici o culoare, nu pot, pur si simplu