Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru
PrinteazaSupa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru.
Ingrediente:
- 25 gr ciuperci uscate
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 2 fire praz, tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 2 cepe, tocate
- 225 gr ciuperci
- 1.2 l supa
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 150ml smantana
- sare si piper
- ceapa verde sau cimbru proaspat, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate in apa si lasati deoparte 20-30 de minute sa se rehidrateze.
Scurgeti apoi si pastrati lichidul deoparte. Tocati ciupercile rehidratate.
Intr-o tigaie, incalziti uleiul si untul. Adaugati ceapa, usturoiul si prazul si gatiti 5 minute, amestecand frecvent.
Tocati ciupercile proaspte si incorporati in tigaie impreuna cu cele rehidratate.
Gatiti 2-3 minute. Incorporati supa si aduceti la fierbere, apoi incorporati lichidul de la ciuperci, cimbrul uscat, sare si piper.
Dati focul la mic, acoperiti tigaia partial si gatiti 30 de minute, amestecand ocazional.
Scoateti 1/4 din supa si legume si procesati in blender.
Incorporati inapoi si amestecati, adaugati smantana si omogenizati.
Asezonati cu sare si piper si arnisiti cu cimbru sau ceapa verde.
Serviti imediat.
Supa de ciuperci aromata cu cimbru
Pofta buna!