Reteta zilei: Supa de crab

Printeaza

Supa de crab din: crab, ciuperci uscate, bambus, ghimbir, albus de ou, apa, sos de stridii, condimente de pui, vin de orez, sos de soia, sare, amidon, coriandru, piper alb, otet.

Supa de crab este un fel de mâncare rafinat și plin de savoare, cunoscut pentru gustul său bogat și textura sa plăcută.

Este un preparat popular în multe culturi culinare, în special în bucătăria asiatică și cea de pe coasta estică a Statelor Unite, unde crabul este un ingredient proaspăt și abundent.

Această supă este realizată de obicei cu carne de crab proaspătă sau conservată, care este sursa principală a aromei sale distinctive. Carnea de crab este apreciată pentru textura sa fină și gustul delicat, ușor dulceag.

În funcție de varianta de supă, alte ingrediente pot include bulion de pește sau de legume, legume precum morcovi, țelină, ceapă, și adesea smântână sau lapte pentru o textură mai cremoasă.

 

Ingrediente: 

  • 100 g carne de crab congelata
  • 2 ciuperci uscate
  • ½ bucata de bambus, tăiat în felii subțiri
  • 10 g ghimbir, tocat
  • 1 albuș de ou, bătut
  • 1 cub pentru supa de pui
  • 2 cani de apa
  • 1 lingura sos de stridii
  • ½ linguriță condimente de pui
  • 1 lingură de vin de orez
  • ½ linguriță sos de soia
  • ⅛ linguriță de sare
  • 2 linguri de amidon
  • apa 3 linguri
  • coriandru tocat
  • piper alb
  • otet

 

Mod de preparare:

Într-o oală de supa, adăugați apă și cubul pentru supa si se aduce la fierbere.

Adaugati ghimbir, ciuperci și bambus și fierbeti timp de 5-10 minute.

Supa_de_crab
Se adaugă carnea de crab congelată, restul de condimente și se aduce la fierbere din nou.

Dati focul la mic și incorporati amidonul amestecat cu apa.

Supa_de_crab_02
Încorporati albusul batut și se amestecă

Supa_de_crab_03
Serviti supa garnisita cu coriandru, piper si otet.

Supa_de_crab_04

Supa de crab

Supa_de_crab_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Supa de crabi cu hasme

Supa de crabi cu hasme din: zeama de pui, sparanghel, crabi, hasme, ulei, faina, sos de peste, piper, ou. Ingrediente: 1 l zeamă de pui 300 g sparanghel verde 200 g crabi 4 haşme 1 lingură de ulei 1 lingură făină de porumb 2 linguri sos de peşte sare si piper 1 ou   Mod de […]

 

Supa de sparanghel cu crab

Supa de sparanghel cu crab din: zeama de pui, sparanghel, crabi, hasme, ulei, faina, sos de peste, piper, ou, ceapa. Ingrediente: 1 l zeamă de pui 300 g vârfuri de sparanghel verde 200 g crabi sau crevete 4 haşme 1 lingură de ulei 1 lingură făină de porumb 2 linguri sos de peşte sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.