Reteta zilei: Supa crema de conopida cu parmezan
PrinteazaSupa crema de conopida cu parmezan din: conopida, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, vin alb, dafin, supa de legume, parmezan, migdale, stafide, patrunjel, fulgi de ardei rosu.
Poate te intereseaza si:
- Supa de sparanghel si conopida
- Supa de conopida cu cartofi
- Supa de conopida cu mere si pudra de curry
- Supa crema de conopida
- Supa crema de legume cu orez
Ingrediente:
- 1 conopidă, rupta buchețele
- 3 linguri ulei de măsline
- sare si piper
- 1 ceapa, cuburi
- 4 catei de usturoi, tocat
- ¼ ceasca vin alb sec
- 1 frunza de dafin
- 4 căni supa de legume
- 1/3 ceasca parmezan ras
pentru servire:
- ¼ ceasca felii migdale, prajite
- ¼ ceasca stafide
- ¼ cană patrunjel, tocat
- fulgi de ardei roșu
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Asezati buchetelele de conopida in tava.
Se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Amestecati.
Dati la cuptor pentru 25 de minute, amestecand la jumătatea timpului de preparare.
Se încălzește uleiul de măsline ramas într-o cratita la foc mediu.
Adauga ceapa si usturoiul si gatiti pentru aproximativ 4 minute.
Puneti vinul și se fierbe timp de aproximativ 2 minute, amestecând regulat, până cand cea mai mare parte lichidul s-a evaporat.
Adăugați conopida impreuna cu foaia de dafin și supa de legume.
Se aduce la fierbere, dati focul la mic si se fierbe timp de 20 minute.
Pasati supa cu un blender, adaugati parmezan ras.
Se condimentează cu sare si piper dupa gust.
Serviti in boluri cu migdale prajite, stafide, pătrunjel și fulgi de ardei rosu.
Supa crema de conopida cu parmezan
Pofta buna!
Arata foarte bine supa de conopida