Reteta zilei: Supa crema de conopida cu parmezan

Printeaza

Supa crema de conopida cu parmezan din: conopida, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, vin alb, dafin, supa de legume, parmezan, migdale, stafide, patrunjel, fulgi de ardei rosu.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă, rupta buchețele
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare si piper
  • 1 ceapa, cuburi
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • ¼ ceasca vin alb sec
  • 1 frunza de dafin
  • 4 căni supa de legume
  • 1/3 ceasca parmezan ras

pentru servire:

  • ¼ ceasca felii migdale, prajite
  • ¼ ceasca stafide
  • ¼ cană patrunjel, tocat
  • fulgi de ardei roșu

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Asezati buchetelele de conopida in tava.

Se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.

Amestecati.

Dati la cuptor pentru 25 de minute, amestecand la jumătatea timpului de preparare.

Se încălzește uleiul de măsline ramas într-o cratita la foc mediu.

Adauga ceapa si usturoiul si gatiti pentru aproximativ 4 minute.

Puneti vinul și se fierbe timp de aproximativ 2 minute, amestecând regulat, până cand cea mai mare parte lichidul s-a evaporat.

Adăugați conopida impreuna cu foaia de dafin și supa de legume.

Se aduce la fierbere, dati focul la mic si se fierbe timp de 20 minute.

Pasati supa cu un blender, adaugati parmezan ras.

Se condimentează cu sare si piper dupa gust.

Serviti in boluri cu migdale prajite, stafide, pătrunjel și fulgi de ardei rosu.

 

Supa crema de conopida cu parmezan

Supa_crema_de_conopida_cu_parmezan_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine supa de conopida

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.