Reteta zilei: Supa crema de creveti cu praz
PrinteazaSupa crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry, faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg creveti decorticati
- 4 cesti supa de fructe de mare
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 cesti de praz tocat
- 1 lingura de usturoi tocat
- piper cayenne
- 1/4 ceasca coniac
- 1/4 ceasca sherry
- 4 linguri unt nesarat
- 1/4 ceasca faina
- 2 cani smantana
- 1/3 ceasca pasta de tomate
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti crevetii si si supa intr-o cratita si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si pastrati deoparte supa.
Intre timp, se incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare. Se adauga prazul si gatiti timp de 10 minute la foc mediu.
Se adauga usturoiul si se caleste 1 minut. Adaugati piper cayenne si crevetii si fierbeti la foc mediu timp de 3 minute, amestecand ocazional.
Adaugati coniac si gatiti timp de 1 minut, apoi sherry si gatiti timp de 3 minute. Transferati crevetii si prazul intr-un robot de bucatarie si procesati pana obtineti piure.
In aceeasi oala, se topeste untul. Se adauga faina si se fierbe la foc mediu timp de 1 minut, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugati smantana si fierbeti, amestecand pana se ingroasa, aproximativ 3 minute.
Se adauga piureul de creveti, supa, pasta de tomate, sare si piper si se incalzeste usor. Asezonati dupa gust si serviti.
Supa crema de creveti cu praz
Pofta buna!
Arata foarte bine supa crema asta. Nu ma bag s-o incerc, dar arata bine