Reteta zilei: Supa crema de langustine
PrinteazaSupa crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz, rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg langustine intregi (crevete sau homar)
- 190g ceapa
- 100 g morcovi
- 125g țelina
- 140g praz
- 75g de rosii
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 stea de anason
- 1 legatura de patrunjel
- 1 foaie de dafin
- 200ml coniac
- 500ml supa de pește
- 1,5 litri de apa
- 1 varf de cuțit de șofran
- 200ml smantana
- 2 linguri de ulei vegetal
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare puneti apa sa fiarba, opariti pentru 30 de secunde langustinele, apoi puneti-le intr-un castron cu apa foarte rece. Cu ajutorul unui prosop uscati-le.
Scoateti carnea din coada de langustine și puneți deoparte, pastrand invelisul. Puneti invelisul pe un prosop si spargeti-le cu ajutorul unui ciocan.
Curatati ceapa, morcovul si telina si taiati cubulete. Spalati si taiati rosiile si prazul. Intr-o oala mare se incalzește uleiul la foc mediu si apoi se adauga ceapa, telina, morcovul și prazul si gatiti aproximativ 10 minute.
Apoi se adauga rosiile, patrunjelul, anasonul stelat, dafinul, sofranul și pasta de tomate, se amesteca și se fierbe cel putin 7 minute.
Adauga scoicile si langustinele și gatiți 2 minute. Adaugati coniacul si gatiti timp de 5 minute. Se adauga supa și apa si se amesteca, apoi se lasa sa fiarba 1 ora.
Scoateți anasonul stelat si langustinele din supa și se adauga cu polonicul intr-un procesor de alimente pentru a pasa supa. Procedati la fel pana terminati supa din oala.
Strecurati intr-un bol mare. Adauga carnea si mai gatiti 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu smantana.
Supa crema de langustine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- langustine
De notat supa asta