Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut
PrinteazaSupa crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume, patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa.
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete
- 1 ceapa, tocata fin
- 4-6 catei de usturoi, curatati pisati
- 1/4 lingurita de coriandru
- 1/2 linguriță de chimen
- 1/2 linguriță de sare
- Piper dupa gust
- 4 cani supa de legume
- Patrunjel tocat
Ingrediente naut:
- 1 3/4 cesti naut fiert
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1/4 lingurita de chimen
Ingrediente pasta tahini:
- 3 linguri pasta tahini
- 2 linguri suc de lamaie
- sare dupa gust
- 2 linguri apa
Mod de preparare:
Incalziti doua linguri de ulei de masline intr-o oala mare, la foc mediu. Adauga morcovii, ceapa, usturoiul, coriandrul, chimenul, sarea și piperul si gatiti aproximativ 15 minute.
Intre timp, incalziți cuptorul la 200 C. Amestecati nautul cu 1 lingura de ulei de masline, sare și chimen. Imprastiati-le pe o foaie de copt,puneti in tava si dati la cuptor 10-20 de minute.
Dupa ce legumele s-au rumenit, se adauga supa. Acoperiti oala cu capac și se lasa la fiert pana cand morcovii sunt fragezi, amestecand ocazional, aproximativ 30 de minute.
Intre timp, intr-un bol mic, amestecati pasta tahini, suc de lamaie, sare si apa pana se omogenizeaza si capata aspectul unei paste de iaurt.
Dati la blender legumele pana obtineti crema de morcovi. Serviti crema de morcovi cu naut si pasta tahini. Garnisiti cu patrunjel tocat.
Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut
Pofta buna!
imi face cu ochiul aceasta reteta, pare delicioasa, n-am mancat, dar as incerca sa vad cum e
Arata bine supa crema asta de morcovi, dar nu cred ca as gusta din asa ceva
Mama cum arata supa asta
Tare rau supa asta 🙂
Arata bine supa de morcovi, nu prea ma impac eu cu pasta tahini, dar asta-i alta poveste