Reteta zilei: Supa crema de sfecla
PrinteazaO supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat rece, cat si calda.
Ingrediente:
- 100 g cartofi
- 100 g ceapa
- 1 cațel de usturoi
- 500g sfecla
- 500 ml supa de pui sau de legume
- 500 ml de apa
- 1 lingurița de zahar
- 1 lingurita de sare
- Piper dupa gust
- 1 bucata unt
- 1-2 linguri ulei
- Smantana pentru servire
- Crengute de marar
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ceala si sfecla. Taiatu cubulete. Curatati si tocati marunt usturoiul. Incalziti uleiul si untul la foc mediu intr-o cratita mare. Cand untul s-a topit, se adauga ceapa. Gatiti 10 minute, pana cand acesta a devenit moale și translucida.
Adaugați usturoiul și gatiti pentru 2 minute, adaugati cartofii și sfecla roșie și gatiti pentru inca 2 minute, apoi se adauga supa si apa. Lasati sa fiarba cel putin 20 de minute.
Adaugati sare, piper si zahar. Scoateti legumele si procesati cateva minute cu un blender. Amestecati cu lichidul in care au fiert legumele.
Reincalziti supa si serviti cu smantana si garnisiti cu o crenguta de marar.
Supa crema de sfecla
Pofta buna!
Nu prea ma inteleg eu cu supa asta de sfecla, dar ce sa i faci …