Reteta zilei: Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Printeaza

Supa-crema de dovleac cu linte rosie din: ulei de masline, usturoi, morcovi, telina, ceapa, chimen, piper rosu, sare de mare, dovleac, sare de mare, piper, supa de legume, linte rosie, patrunjel, suc de lamaie boia de ardei.

 

 

Ingrediente:

  • ¼ cană ulei de măsline
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 4 morcovi, cuburi
  • 2 tulpini de telina, cuburi
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1 lingurita chimen
  • ½ lingurita piper rosu zdrobit
  • 1kg dovleac, cuburi
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita piper proaspăt măcinat
  • 6 cani supa de legume
  • 1 cana linte rosie
  • pătrunjel, suc de lamaie și boia de ardei, pentru garnitura

 

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline într-o cratiță mare la foc mediu-mare.

Adăugați usturoi, morcovi, telina si ceapa. Gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 12-15 de minute.

Puneti chimen, ardei roșu zdrobit, dovleac, sare și piper.

Gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 15 minute.

Adăugați supa și lintea și se aduce la fierbere.

Reduceti focul la mic si gatiti, usor acoperit până când lintea se fierbe.

Scoateți supa de pe foc si pasati cu ajutorul unui blender.

Serviti supa garnisita cu patrunjel tocat, boia de ardei și suc de lamaie.

 

Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_05

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Supa crema de dovleac cu unt

Supa crema de dovleac cu unt din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovleac 2 morcovi o ceapă 2 cartofi 3 linguri smântână un căţel usturoi 30 g unt un cub concentrat legume 500 ml apă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Dovleacul tăiat cuburi, ceapa şi usturoiul, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.