Dovlecei cu sos dulce din: dovlecel, vanata, ulei, otet, zahar, sos de rosii, amidon, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 linguri de ulei 100 ml oţet 5 linguri de zahăr 3 linguri de sos de roşii 2 linguriţe de amidon sare piper Mod de preparare: Taie vânata şi dovlecelul in cubuleţe. Dă-le […]
Reteta zilei: Supa crema de dovlecei
PrinteazaSupa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper.
Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare.
Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase.
De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1 ceapa, tocata
- 900gr dovlecei, feliati
- 1 lingurita oregano uscat
- 600ml supa
- 115g branza, rasa
- 300ml smantana
- sare si piper
- oregano, branza si smantana, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti uliul si untul intr-o oala. Adaugati ceapa si gatiti 5 minute, amestecand des, sa nu se lipeasca.
Incorporati dovleceii, oregano, sare, piper si gatiti 10 minute, amestecand des.
Incorporati supa si aduceti la fierbere. Acoperiti partial cu un capac si gatiti, amestecand ocazional, pentru 30 de minute.
Incorporati branza rasa.
Procesati la blender pana se omogenizeaza.
Incorporati smanatana si incalziti din nou supa, dar nu lasati sa fiarba. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper.
Impartiti in boluri, garnisiti cu smantana, branza si oregano. Serviti imediat.
Supa crema de dovlecei
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu […]
Pofta buna!