Reteta zilei: Supa crema de fasole neagra cu legume coapte
PrinteazaSupa crema de fasole neagra cu legume coapte din: fasole neagra, supa de pui, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, chimen, pudra de chili, lapte, limeta, sare, piper, praz, brânză rasă, smantana, avocado.
Ingrediente:
- 1 kg fasole neagra, înmuiata peste noapte
- 10 cesti supa de pui
- 1 capatana de usturoi
- 2 lingurite de ulei de măsline
- 1 ceapa rosie, decojita și taiata sferturi
- 6 ardei iuti, felii, cu sau fara seminte
- 1 ceasca coriandru tocat
- 2 linguri chimen măcinat
- 1 lingura pudra de chili
- 1/2 ceasca de lapte
- 1 limeta
- sare si piper
- praz, brânză rasă, rosii, smantana si avocado cuburi, pentru garnitura
Mod de preparare:
Scurgeti fasolea inmuiata peste noapte.
Adaugati fasolea și supa intr-o oală mare. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe două ore.
Daca este nevoie mai adaugati lichid.
Incalziti cuptorul la 200C. Pe o foaie de copt adaugati ardeiul si ceapa. Se stropesc cu o lingurita de ulei.
Inveliti usturoiul, stropit cu ulei de masline, in folie. Dati la cuptor impreuna cu ardeiul si ceapa timp de 45 de minute.
Adaugati peste fasole legumele si usturoil copt.
Adaugati apoi coriandru si pasati la blender.
Adăugați chimen, praf de chili, un vârf de cuțit de sare și laptele.
Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 15 minute, apoi se adaugă sucul de limeta.
Se serveste cu praz, brânză rasă, smantana si avocado cuburi.
Supa crema de fasole neagra cu legume coapte
Pofta buna!
Nu-mi palce supa asta, parca-i prea groasa