Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
PrinteazaSupa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie, sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.
Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și vitamine din complexul B. De asemenea, conține cantități semnificative de antioxidanți și fitonutrienți benefici pentru sănătate.
Ingrediente:
- 4 cupe fasole rosie
- 1 bucata sunca afumata
- 1 kg de oase de porc
- 6 cani de apa
- 1 ceapa, tocata
- 2 tulpini de telina, tocate
- 3 catei de usturoi, tocati
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sos Tabasco
- Sare si piper proaspat macinat
- 1-2 carnati feliati si prajiti
Mod de preparare:
Se clateste si se scurge fasolea. Lasati in apa rece intr-un vas la imuiat peste noapte.
A doua zi, se spala si se scurge fasolea.
Adaugati intr-o oala mare impreuna cu 6 pahare de apa.
Adaugati sunca afumata si oasele de porc, ceapa, telina, usturoiul, frunzele de dafin si cimbrul. Se lasa la fiert la foc mic cel puțin 1 ½ ore.
Scoateti sunca afumata si oasele pe o frafurie. Scoateti carnea si aruncați oasele.
Rupeti carnea bucati si puneti deoparte.
Scurgeti lichidul intr-un bol si cu ajutorul mixerului facet fasolea si legumele crema.
Adaugati din nou lichidul si lasati la foc mic. adaugati si carnea. Adaugati sare, piper si sos tabasco.
Fierbeti 15 minute, apoi opriti focul.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti in boluri cu felii de carnati. Decorati cu verdeata.
Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
Pofta buna!
Foarte interesanta supa de fasole, mai ales ca ai pus si niste carnati 🙂