Reteta zilei: Supa crema de peste

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de supa crema de peste din: peste, morcovi, telina, smantana, ceapa, ou, ardei iute, leustean, vegeta si sare.

Supa crema de peste

Ingrediente:

  • 500 gr peşte
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ţelină
  • 100 gr smântână
  • 100 gr ceapă
  • 1 ou
  • 1 ardei iute
  • 1/2 legătură de leuştean
  • 20 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 10 gr sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare, iar când începe să fiarbă, se spumează pâ­nă ce supa devine limpede.

Supa crema de peste

Ceapa, ţelina şi morco­vul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici şi se pun în puţină apă, se adau­gă baza pentru mâncăruri şi se fierb până se înmoaie.

Supa crema de peste

Supa de legume se fa­ce cremă cu ajutorul unui blender, o parte din peştele fiert se dezosează şi se trece prin sită, se amestecă cu crema de legume şi se sub­ţiază cu zeama în care a fiert peştele.

Supa crema de peste

Gălbenuşul de ou se amestecă cu smântână, apoi se adaugă la supă, se pun bucăţile întregi de peşte, se condimentează după gust, apoi supa se serveşte orna­tă cu feliuţe de ardei iute şi frunze de leuştean.

Reteta zilei: Supa crema de peste

Supa crema de peste

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.