Reteta zilei: Supa crema picanta de conopida

Printeaza

Supa crema picanta de conopida din: ardei iute, conopida, unt, praz, ceapa, sare, piper, apa, otet, chili.

 

Ingrediente: 

  • 1 ardei iute jalapeño
  • 1 conopidă
  • 8 linguri unt
  • 1 fir praz
  • 1 ceapă mică
  • sare și piper, după gust
  • 4½ cani apă
  • ½ linguriță de oțet
  • fulgi de chili

 

Mod de preparare:

Coaceti ardeiul iute.

Se feliaza prazul si se toaca ceapa. Se curata coaja de la ardei si se scot semintele.

Supa crema picanta de conopida

Rupeti conopida in buchetele. Pastrati deoparte cateva buchetele.

Se topesc 3 linguri de unt, adaugati prazul, ceapa si ardeiul, presarati cu puțină sare; se amestecă până când prazul și ceapa se înmoaie.

Supa crema picanta de conopida

Adăugați apă și jumătate din conopida, aduceți la fiert și gătiți timp de 15 minute.

Adăugați conopida rămasă și gătiți încă 15 minute.

Supa crema picanta de conopida

Topiți untul rămas în tigaie, adăugați conopida pastrata si gătiți pana se rumeneste.

Opriti focul, adaugati oțet și presărați cu sare si piper.

Supa crema picanta de conopida

Se paseaza la blender si asezonati dupa gust.

Supa crema picanta de conopida

Garniți cu conopida rumenita si fulgi de chili si serviti.

Supa crema picanta de conopida

Supa crema picanta de conopida

Supa crema picanta de conopida

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supă de conopidă cu brânză cu mucegai

Supa crema de cartofi si conopida

Supa crema de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, unt, boia, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 3 cartofi dulci o căpăţână conopidă medie 50 g unt un praf boia sare piper ceapă verde crutoane   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, după care se taie cuburi cât mai mici. Conopida se curăţă, apoi se […]

 

Supa crema de conopida cu boia

Supa crema de conopida cu boia

Supa crema de conopida cu boia din: cartofi, conopida, unt, boia, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 3 cartofi o căpăţână conopidă 50 g unt boia sare si piper ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, după care se taie cuburi; conopida se curăţă, apoi se rupe bucheţele cât mai mici. In oala de […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.